fredag 31 december 2010

Året sista dag har börjat

Nu har min klocka hunnit passera tolv med några minuter och alltså har årets sista dag börjat. Min mor har sagt till mig (och man ska alltid lyssna på sin mamma) att som nyårsafton är/blir så kommer även resten av året att bli. Tja stämmer det...ja inte vet jag men förra nyår så var vi lyckliga, sams, friska och hade trevligt i goda vänners lag. Vi höll då på att renovera vårt hus i och ser man på vårat år som gott så ha vi varit lyckliga, sams och friska. Vi har fortsatt umgås med våra vänner (tack för ni hör av er och tvingar oss till socilat liv ibland) och ja vi renoverar ju fortfarande.

Så med det i bakhuvudet så borde ju 2011 bli ett år då vi får vara fortsatt friska och lyckliga tillsammans med våra vänner och ja vi kommer säkert renovera även 2011.

Jag tror att 2011 kommer bli ett bra år. Ett mycket bra år

lördag 25 december 2010

Endast susanne är vaken...

....nja iaf av oss som befinner oss här hemma. J och Felix sussar gott inne i sängen. Felicia sover hos en kompis och Y är hemma hos pojkvännen i Tranås. Själv sitter jag framför brasan (som äntligen börjar sprida lite härlig värme) och spelar meningslösa spel på facebook. Funderar på om jag ska läsa någon av böckerna jag fick i julklapp eller om jag också ska krypa ner i sängen. Vill nog hur som helst sitta och mysa en stund till vid brasan.

Det har varit en bra jul i år också. Vi firade i år nere hos mina föräldrar och det blev mycket äta, kalleanka på tv och tomten som kom...lite kul var att när vi åkte ner så körde vi genom ett litet samhälle och där kom tomten ut ur ett hus och tog sin flakmoppe och åkte iväg. *s* Felix såg detta och konstaterade att där bodde tomten. Vi spann såklart vidare på detta att han skulle hämta renarna i skogen och åka till mormor och morfar men han skulle nog till en del andra först. Sen precis innan kalle skulle börja kom han och åkte förbi på skidor. Stackars Felix väntade tålmodigt på att tomten skulle åka till några andra barn först. Lycklig blev han dock när tomten väl kom sen. (synd att J missade honom men felix berättade sen vad han hade sagt och gjort *s*)

Idag har vi varit hos J:s morbror med familj och firat hans kusin som fyllde 25 år. även där fick vi massa gott att äta.

Skönt att det är en dag ledigt kvar iaf innan det är dags att arbeta lite igen.

Hemma igen


Ikväll blir det ingen brasa men imorgon

fredag 24 december 2010

Godis och glögg



Julbord



Och nu


Är det tågbanebygge

I väntan på julbordet...


...kan nån leka lite med presenterna

Tomten


Kom innan och det fanns en snäll och duktig hjälpreda på plats.

Åh så är det kalle...


... I år igen.

Efter lutfisken


Mobilen ett viktigt inslag i vardagen

Framme


Och nu väntar vi på lutfisken

Växjö


Med syster på språng

Snart åker vi och firar jul


Säcken är packad och nu väntar vi bara på alla toalettbesök innan vi kan åka.

måndag 13 december 2010

Första Luciafirandet

..är avklarat. Vi var och kikade på Felicia som var tomte i sitt luciatåg i år. Hon har grejat och sytt om en egen tomtenisseklänning i äkta Feliciastil *s* och idag fick hon då även visa upp sig i den och sjunga en och anna julsång. De var jätteduktiga och jag beundrar min dotter som kan ställa sig framför en så stor publik och sjunga solo.

Imorgon är det dags för nästa Luciafirande och det är Felix som ska lussa på dagis...7.15 ska de vara där ombytta....det är tidigt för vår familj...väldigt tidigt. Dessutom så ska vi vara utomhus och kika på dem så det blir till att knöla på pepparkaksdräkten över overallen.

Nån bild på tomten idag får ni inte se då det tyvärr inte blev några bra och filmen vi har när hon sjunger är hon ju inte ensam på och jag tycker aldrig det känns ok att lägga ut bilder på andras barn på bloggen så ni som kan vara intresserade av den filmen vet nog vart jag bor och jag lovar ordna en filmvisning.

Innan jag lägger mig måste jag visa en bild...

....på årets pepparkakshus som J och Flis byggt. Det brukar vara de som bygger pepparkakshus. jag tror vi andra i familjen har lite för lite tålamod att hålla på med sån pill. Detta hus är byggt efter en mall i tidningen Hus & Hem.

söndag 12 december 2010

plötsligt så händer det...

....att jag gör ett lite blogginlägg igen. Tänkte det kunde vara roligt att ha nåt att gå tillbaka och läsa om ett par år. Julen närmar sig med stormsteg och folk tjatar om en massa måsten och stress. Jag känner faktiskt inget av det. Inte ännu iaf. Känns som att det löser sig med julafton oavsett om jag har en pyntad gran, ett städat hem, knäck och kola kokad och en massa julklappar inhandlade. Det kommer bli julafton iaf och den kommer säkert bli alldeles underbar.

Då känner jag mer stress för våran renovering eller egentligen inte själva renoveringen men jag börja tycka att det suger (som barnen skulle sagt) att bo kollektivt hela familjen.BLÄ BLÄ BLÄ.

Annars så om det skulle vara någon som funderar på att köpa en liten klapp till mig så önskar jag mig....pocketböcker, raggsockar och orkideer.