fredag 16 januari 2009

Nu sover han

En mycket mycket övertrött kille var det som somnade alldeles nyss. Uppoch ner i sängen med sin mamma bredvid sig. Lilla gubben *LOVE*

Inte lätt när det blir fel på kvällen och klockan blir för mycket.

Annars har våran dag rullat på. Jag har röjt och felix kastat ut grejer. Vilket team vi är *s*. Riktigt svinkallt har det varit också, inget man vill vara ut i för länge. Brrr.

Jag hade tänkt att jag skulle ha tittat på webbtv lite idag när jag strök. På Debatt som handlade bla om Lisa Marklunds bok Gömda och den debatt som varit om hurvida boken är sann eller inte. (vilken jag inte heller följt) Nu har jag ju varken hunnit stryka eller se debatt ännu men jag såg ett klipp på aftonbladet om när mannen-med-de-mörka-ögonen uttalade sig. jag måste säga att om boken är helt sann eller inte kan man diskutera. Det finns säkert någon sanning i det hela och mannen i fråga är ju dömd för misshandel till 1 månaders fängelse så uppenbart har han ju gjort skyldig till misshandel av Mia. Ofta så tycker man ju att våldsmän får väldigt ringa straff så kanske kom han lindrigt undan och jag är väldigt mycket emot kvinnovåld eller våld överhuvudtaget i hemmet så jag kan nog tycka att om Mia nu lyckas straffa honom extra med denna bok så....ja why not. nä just för tillfället kan jag inte känna någon sympati med denna kvinnomisshandlare. Nu har jag ju som sagt varken följt debatten eller sett programmet så kanske ändrar jag mig ang det.

Sen om boken är en sanning eller ej kan man ju bara hoppas att den inte är det. För en sån verklighet vill man inte ha och dessutom så behandlas ju barnen väldigt illa i boken. Nu var det länge sen jag läste den men jag minns att det nån del i boken då jag var riktigt förbannad på hon Mia när jag läste om hur barnen inte fick vistas alls ute och att de blev sjuka. Den biten hoppas jag verkligen inte är sann.

Nä hur som helst så när boken kom så förde den ju med sig en hel del positiva saker. De skapade debatter om kvinnovåldet och det är ju bra.


Sen från det ena till det andra så var jagj u bättre än bäst på min tenta. Vilket man såklart inte kan vara. Jag har nu räknat hur många poäng man kunde ha på varje fråga och lagt ihop dem och då blir det 16 p och inte 15 som det stod på tentan. Men 15,5 av 16 kanske inte är så dåligt ändå fast det var rätt roligt att vara superbra för ett tag. ;-)

2 kommentarer:

Fembarnsmamma och student sa...

Hej! Du har en mamma-utmärkelse att hämta i min blogg och lägga här, om du vill. Ha en tevlig helg!! Kram Maria

c sa...

Har också följt den debatten lite. Tycker det verkar konstigt också att hon skulle få asyl i ett annat land för nåt hon bara hittat på. Asyl är väl inget man får i flingpaketet precis.

Ser fram emot att ses imorgon! :)

Kram!