torsdag 1 maj 2008

Så underbart gott det blev

MUMS!!! Rabarberpaj och vaniljsås är inte fel alltså. Supergod blev min paj idag kan jag ju bara tala om. Superenkel är den att göra med. Här kommer receptet
Gå ut och plocka 3-4 rabarber (antalet beror på storleken på dem) som du har odlat med din egen kärlek, vård och omsorg. (har man inga såna går det bra att köpa i affären eller få av nån vän/granne/förälder. Huvudsaken är att du har rabarberna.




Skölj och skiva rabarberna ungefär 1 cm tjocka skivor.
sätt på ugnen på 200 grader
lägg de skivade rabarberna i botten på en ungssäker form
ta fram socker, havregryn, vetemjöl, potatismjöl och flytande margarin samt en bunke och en slev.
Häll i 3 dl havregryn i bunken, 1 dl socker (+ en liten extraskvätt så det blir riktigt krispigt), häll i ½ dl vetemjöl och lite granna potatismjöl (ta vad som känns bra men jag tar inte mer än ½ dl men inte mindre än 1 msk)
Om det finns barn av mindre modell i närheten bör de hindras från att hälla ut, doppa fingrarna i eller hälla i egna saker i bunken.
Ta sedan och tryck ut flytande margarin över smeten 1 dl ungefär. Så smeten håller ihop men inte blir för rinnig.
Bred ut smeten över de skivade rabarberna så de täcks.
ställ in i ugnen och låt stå där i C.a 20-25 min och pajen blivit lite gyllenbrun.
Ta ut och låt svalna lite.
Så här blir resultatet om du lyckats



Sen är det bara att njuta med vaniljsås,glass eller vad man vill ha till.
Posted by Picasa

Inga kommentarer: