måndag 21 mars 2016

Kort vecka

Efter en underbar helg med solsken och vårkänslor så har vi en kort arbetsvecka framför oss. Skönt!
Imorgon ska Leo klä ut sig till påskkarl.....jag trodde han sa påskhare  så jag satte igång och leta öron här hemma.....hm...han ville inte alls ha några öron...kan jag ju förstå om han ska vara KARL och inte hare *s*
Sen ville han iof inte ha nån påskhatt heller utan han ska ha polisskjorta och polishatt och mustasch imorgon.  En påskpolis!!
Sen råkade vi bli med Akvarium i helgen så imorgon ska nog jag och pojkarna åka och köpa några små fiskar som ska få flytta in. (om vi hinner). Akvariet är redo iaf.


Sen var det ju de där förvaringsutmaningarna jag håller på med. Denna vecka 12 så ska man välja att påskstäda. Man begränsar själv  och jag har valt putsa alla fönster....blir 72 fönstersidor....hm...Jag gör ett försök och sen ska jag även försöka rensa i badrummet ett badrumskåp och tre lådor. Det kommer bli kul (intalar jag mig) och hela fredagen är ju ledig.

Förra veckans utmaning var att ta sig an pappershögen. Det gick bra!!

onsdag 16 mars 2016

Arbetsdag imorgon och förvaringsutmaning

Imorgon  är det dags att jobba igen. Skönt att komma tillbaka till vardagen lite. Blir en kort vecka denna veckan. Jag är sjuk hes också och har varit i snart en vecka så jag hoppas rösten håller hela arbetsdagen imorgon och fredag.


Eftersom jag varit hemma idag har jag påbörjat den där förvaringsutmaningen också. Uppdarg ett var ju att skriva en priolista och den är gjord (dock utan man och barn). Blev bara 2 sidor lång :-/.

Uppdrag 2 var att städa en eller flera kökslådor eftersom just kökslådorna med plast/matlådor fanns på min priolista så valde jag detta.

före

och resultatet efter. Det blev bra!

Imorgon ska jag ge mig på vecka 3:s utmaning.....

I övrigt har vi haft en lugn och slö dag hemma idag. jag och Leo....sorterat lego och byggt en rymdfärja i lego.

Underbart härligt vårväder var det idag med.... solsken, kvittrande fåglar och värme. Underbart. Leo sa han ville cykla till parken..Det är vår det!
Jag kände mig så nöjd med mitt val att ta tre veckor föräldraledigt  i vår. Kommer vara underbart härligt och lyxigt!!




tisdag 15 mars 2016

Vab, leo kommentarer och förvaringsutmaning

Jag är hemma och Vabbar...där fick jag väl för jag sa att jag klarat mig utan en enda vabdag i vabruari :-(. Leo kräktes i igår morse. Ett par gånger men efter några piggelinglassar (tack K) och våfflor till lunch piggade han på sig i rask takt. Nu är det ju 48 timmar man ska vara hem för att inte smitta så jag blir hemma imorgon också.

Leo är väldigt duktig för sin ringa ålder och kräks inte rakt ut utan säger till att han vill ha en skål och kräkas i. Mycket tacksamt för hans föräldrar.

Ett kul konstaterande  från Leo blev det också om varför han inte kunde gå till dagis.

"Nä, de har ju ingen skål att kräkas i .......lång paus..."Vi kanske kan låna en skål till dagis nästa dag"


*fniss*...jag ser framför mig hur vi kommer till förskolan och säger
-Vi har med egen skål han kan kräkas i så jag lämnar honom nu *ASG*


Och på samma tema har vi då Felix genomtänkte  kommentar när han ringer hem från fritids.

F: - Kan P följa med mig hem idag?
S: -Nä, Leo är ju sjuk
F: -Mäh, Vi har ju redan frågat hans föräldrar...åh det gick bra.
S: - Ja fast det vill de nog inte om de vetat att Leo är sjuk. Jag tror inte de vill att P blir smittad.
F: -öhh..mäh då...Leo är ju inte ens sjuk...du är ju bara hemma för att han inte ska SMITTA!!
S: -öh...just det ja.

Så till förvaringsutmaningen...Jag hade långt innan jag såg detta tänkt att 2016 skulle bli ordning och reda, utrensning och genomtänkt förvaring. Nu har jag ju hittat en trevlig blogg på forvaringsdrottningen.com med en ny utmaning varje vecka. Tänkte jag skulle hoppa på den nu sådär en 10-11 veckor efter start men jag tror mig kunna komma ifatt. Ska bli kul. Första utmaningen var att skriva en Prioriteringslista!! Det ska bli kul.
En liten sjukling