onsdag 24 oktober 2012

min gamla blogg

http://blogg.passagen.se/hemmahosmig/?page=21

Här började jag blogga för många år sen. Så kul att läsa och minnas.

lördag 20 oktober 2012

Kaffe och bulle

Vilka bra barn jag har. Y och pojkvän som fixat fika. :-)

Budgivning

Vi var på en ny extravisning av huset vi tittat på innan och just nu leder vi :-). Så eventuellt blir det en flytt. Håll tummarna !!!!

fredag 19 oktober 2012

Därför blir det ica maxi efter en ovetenskaplig utvärdering

Idag har jag nästan avslutat min väldigt ovetenskapliga utvärdering av de olika matbutikernas babykundvagnar. Ni vet de där med babysits på där man kan lägga små bebisar i som inte kan sitta själva ännu. På Citygross har de en något plastig (hård) variant där barnet i princip ligger på rygg. Vilket lilla L förvisso gillade men där tog väl det positiva slut. Det negativa då är ju att först måste man hämta en speciel pollet i kundtjänst och lämna sin legitimation i pant. Därefter ska man tillbaka och slita loss kundvagnen som står instucken i framförvarande vagn. Detta då med en hand eftersom man har bebisen att hålla i med andra handen.Spänn fast bebis och sen handla man, betalar, ut med barn och vagn och lasta bilen. In igen med barn och vagn. Ur med barnet och nu ska ju vagnen tillbaka och skjutas ihop med framförvarande vagn för att man ska kunna få loss den fördömda pollet. Givetvis med en hand och här blir man då tvungen att använda kroppen att skjuta på med. Sen ska man tillbaka till kundtjänst och om man har otur är det massa folk i kö. Finns då två alternativ
1. Ta en nummerlapp och vänta på sin tur
2. Be om ursäkt högljudet och tränga sig
För att lite diskret uppmärksamma kassöskorna går inte då de nästan medvetet tittar åt ett annat håll.

Då går vi till Coop. Här är det samma polletsystem. Hämta Pollet i kundtjänt, lämna pant men här slipper man slita loss kundvagnen utan varje vagn står löst. Skönt! ner med barnet i en tygbabyskyddsstol(undra hur mycket babykräk min son sitter på nu???), haandla, betala, ut till bilen och lasta ur, in igen, lämna vagnen och tillbaka till kundtjänst där samma fenomen som på citygross kan uppstå (dock finns inga nrlappar här utan bara vanlig kö). Kassöskorna är lite lättare att få kontakt med här annars samma.

Så till Ica maxi. Här kan man använda vanliga 5 och 10-kr så man slipper hela kundtjänstproceduren. Vagnarna står till hälften inskjutna i varandra men är lätta att få loss och stolarna är babyskyddsstolar med nån skinnimitationsklädsel som är avtorkbar och känns väldigt mycket fräschare än tyg. Alltså på icamaxi tar man en kundvagn,handlar, betalar, lastar ur varorna och in med vagnen igen ur med barnet och off we go....

Så jag har fram tills nu handlat mest på citygross och coop men from idag blir det ica maxi. Så väljer en småbarnsmamma matbutik!!!


onsdag 17 oktober 2012

Mer shopping

Idag när jag var på Ikea och köpte lillaLs stol så köpte jag även ett nattduksbord till Felix som vi monterat ihop under em. Blev fint tycker jag. Lampan hade vi sen innan.

Ny matstol

Idag har lilla L fått en matstol. Riktigt kul att sitta och dunka nappen i bordet tycker han det är.