torsdag 26 november 2009

På eländiga äventyr

Glad i hågen gav jag och felix oss iväg mot det stundande Rabdidopartyt. Eftersom det är en liten resväg till partyt så hann jag med några jobbsamtal under resan och precis när jag avslutat det sista, svängt ut på motorvägen och vridit upp radion. Då kommer det...en duns och ett skrapande ljud. Det låter verkligen inte bra. Så det finns inte mycket annat att göra än att sakta ner och stanna och ut i spöregnet och kolmörkret för att kolla om mina misstankar stämmer.....
...det gör de tyvärr och där ligger avgasröret i marknivå. *suck*

Bärgningsbil???....snöre???...Jonas.????. Det får bli alternativ tre och min hjälte får rycka ut och rädda den stackars strandsatta mamman och sonen. Han kommer och fixar så bilen går att köra hem och sakta mullrar vi hemmåt och bort från det efterlängtade klädpartyt :-/

Rabdido!!!

Ikväll ska jag på klädparty :-) Rabdidoparty så vi får se om det blir något shoppat. Kan nog tänka sig att det blir en del. Jag tycker de kläderna är riktigt bra och fina. Bättre än meandi :-) enligt min åsikt.

Nu ska vi bara få i oss lite mat också innan det är dags att åka.

onsdag 25 november 2009

jag har en plan

...för vad jag ska göra av denna kväll. Jag har typ tretusen saker här hemma som borde göras men som alla vet har dygnet bara 24 timmar och jag behöver min skönhetssömn så jag får nöja mig med att bara göra en bråkdel av allt.

Jag ska städa i mitt och jonas sovrum, bort med alla smutsiga kläder som inte hittat till tvättstugan, röja ordning i garderoberna så vi får in våra rena kläder(allt ligger intryckt nu typ) samt bädda rent i våra sängar. Då tror jag att jag kommer sova gott i natt :-)

tisdag 24 november 2009

slö

Jag får ingenting gjort. Borde egentligen varit nere och målat nu men inte då. jag sitter här och ruttnar vid min datorskärm. Hemmet förfaller och tvätthögen växer och ingenting blir färdigt men jag bara sitter här och är slö.

Vad trött man kan bli på sig själv

Lunch

Hemma på lite lunch. Skönt att åka hem och hinna fixa lite på lunchen. utvecklingssamtelet gick bra som väntat. :-)

Utvecklingssamtal

idag ska jag på utvecklingsamtal kl 10 med Y. Det kommer säkert gå jättebra. Vet ju att hon är duktig precis som alla mina barn.

Nu ska jag och Felix äta frukost. sen dagis, sen jobb, sen utvecklingssamtal, mer jobb, lunch, mer jobb och sedan hem.

Så ser min dag ut och när kvällen kommer ska jag renovera.

måndag 23 november 2009

*Pust*

har tränat, var jobbigt...blev svett.......

så har det blivit kväll

....igen. Livet rusar verkligen förbi och dagarna blir till veckor som blir månader och år. Jag är inte riktigt säker på om jag vill det ska gå så här fort. Vill ju kunna bromsa lite och stanna upp och bara njuta av att vara här och nu. BROMSA TIDEN!

Ikväll ringa J mig på mobilen när han var påväg hem och undrade om jag var ute och körde eller om jag kommit hem för det var en olycka som hade hänt nedanför backen här.....först blev jag lite förnärmad och tyckte...hrmf...precis som jag skulle köra så illa så han förutsätter att jag skulle vara inblandad men såklart var det ju bara om omtanke om mig eftersom han visste jag också hade varit ute och åkt. Gulligt ! :-)

Lycka är.....................................................................
.............att ha någon som bryr sig om en.

söndag 22 november 2009

jaha...så var helgen slut igen

idag så fick man vakna tidigt. tjejerna skulle vara tidigt i stallet och hoppa blåbärshoppning. Deras första hopptävling. Tror nästan de var lite nervösa. Kl nio skulle de vara där så de blev en tidig morgon. Sen började hoppningen vid 10-tiden. Kul att se dem hoppa och det gick bra för dem både två och Felix höll sig någorlunda lugn uppe på läktaren (visa mutor förekom)

Lunchen intogs idag på mc donalds. Efter de sjög vi lite sing star jag och Felix och J åkte och bytta lite grejer på Jula. Sen var det min tur att åka iväg och jobba.
Sen har vi grejat nere i vardagsrummet och J, flis och felix fixade pannkakor till kvällsmat.

hade egentligen tänk uppdatera byggbloggen ikväll men känner inte jag orkar så därför kommer senaste korttidsmätningen (på ett par timmar bara) från vardagsrummet här och den ligger på 113bq !!!! Bra va!!!

lördag 21 november 2009

lördag igen

Gårdagen blev en trevlig kväll med god mat och dryck samt lite sing star. Kvällen avslutades senare med dans och drinkar ute på krogen så jag var lite trött imorse skulle jag vilja säga.

Fm idag försvann bara och på em har vi varit och storhandlat och köpt några tiifälliga lampor till vardasrummet på ikea.

Nu ska jag alldeles strax se till att Felix duschar och hoppar i säng. Felicia har en kompis och en pojkvän här ikväll och de ska kika på Robinson. Kankse jag med skulle göra eller undra om de vill vara i fred.???

fredag 20 november 2009

inte tid att sitta här inte....

...jag ska ju göra mig lite fräschare inför kvällen. Ska hem till en kollega på italiensk afton. Ska bli kul. Ska gå och ha lite ångest över min dötråkiga garderob nu.

Min plan var att J skulle komma hem också så jag kunde tigga skjuts av honom ner till staden. Han ska hem till sin mor (där barnen redan befinner sig) på lite nybakta lussekatter...GOTT!!!

torsdag 19 november 2009

Sovmorgon...

...tänker jag ta imorgon. Tänker sova ända till kl halv åtta-åtta imorgon och sen äta frukost med sonen. :-)

sova själv och skitljus!!!

Ikväll påbörjar vi projekt somna själv med Felix (igen). Han har ju tidigare somnat utan oss brevid sig i sängen men sen ett tag tillbaka (och jag vet vems fel det är och det är inte mitt) så har vi läst och sedan legat kvar med honom i sängen och lyssnat på bamse skiva. Nu har jag bestämt att han faktiskt borde kunna somna själv efter vi läst. Jag har ju tex mitt rum precis utanför hans rum så då kan jag ju sitta här och tex blogg *s*

Givetvis så måste han ju kissa. Något som alla barn verkar lära sig väldigt snabbt att det alltid funkar för att få komma upp och vara uppe lite till. Minns att tjejerna var likadana.

Jag var på ljusparty för ett tag sedan och köpte ljus på ljusparty. Dessa ljus är mycket dyrare än vanliga ljus men de ska ju såklart vara mycket bra. VILKET SKIT. Luktar gott gör de men spiller man de så är de minst lika varma som stearin om inte varmare och lämnar flöttiga fläckar efter sig och inte brinner de jämnare än vanliga hederliga ju från IKEA som där du kan köpa en årsförbrukning nästan för samma pris. Så 1+ för dessa ljus och det för att de luktar gott *s*
ABSOLUT INTE värda sina pengar. Så det var första och sista gången jag köpte ljus från partylight.

Gäsp

jag skulle lätt kunna tänka mig att ta ledigt från jobbet idag och gå och lägga mig och inte stiga upp förrän i em. Nu har jag ju saker inbokade här under dagen så det går ju inte :-/ men det hade vari skönt *drömmer mig bort*

onsdag 18 november 2009

Underbara barnkläder

Jag shoppade lite nya kläder till Felix häromdagen från maxomorra. Helt underbara kläder. Bra kvalite (har handlat där innan) och så mjuka och sköna och tilll en rimlig penning.



Ett par svarta byxor i velour och en svart tröja också i velour samt den orange tröjan med en svart uggla på. Så superfina.
Jag är verkligen nöjd. Så nöjd så jag sitter faktiskt och funderar på om jag ska beställa ett par till svarta byxor och kanske denna helt underbara tröja med.






Bilderna lånade från maxomorra

Slutade tidigt

Idag tog jag mig lite ledigt på em från jobbet och åkte hem. Jag hade tänkt greja lite...städa upp och så men jag kände mig så väldigt trött så jag gick och la mig och sov. Hämtade sedan Felix och Felicia och sedan kom min vän M med J förbi och drack lite kaffe och lämnade mina fina ljus och ljushållare jag köpte för ett tag sedan på ljuspartyt.

Många tankar har under dagen även gått till Linda. Tänker på dig.

Ja jag smet ju ifrån en stund innan idag också från jobbet och åkte och shoppade på IKEA (märks att jag har lite lugnar på jobbet eller) Lite förvaringsgrejer och denna helt UNDERBARA lampa

Finns även som taklampa och plafond men jag kunde inte välja om jag ville ha plafonden eller den hängande lampan så jag valde bara en fönsterlampa.
Nu ska jag åka och hämta Pizza :-)....Blir snabbmat idag :-)

måndag 16 november 2009

sovande man

...ska väcka min stackars älskade man strax. han sover inne hos Felix. Det är lätt att somna när man ligger där......

sovdags....

...för imorgon är det måndag igen och en ny arbetsvecka. Ska åka och byta däck på bilen imorgon på morgonen så bäst jag sover om jag ska orka upp....nattinatt.

Lunch med en vän imorgon också och så ska jag smita tidigare hem från jobbet tänkte jag. Blir en bra dag då :-)

lördag 14 november 2009

5-minutersgrejer

Idag har jag fixat två saker jag länge tänkt göra. Det ena var att sätta upp soppåsehållaren för matavfall på dörren. Detta har jag tänkt sen vi flyttade in men idag gjorde jag slag i saken och nu sitter den där. Tog max 5 min.
Jag har även satt upp min gardin som ramlade ner (läses slets ner av odåga till son) för.....hrm...säkert några månader sen *skämmas* Nu sitter den uppskruvad igen och arbetstiden här var även den max 5 min. Helt otroligt att man går och drar på såna saker hela tiden. Småfix som är så lätt och snabbt att åtgärda.

fredag 13 november 2009

helg igen...

... och jag är ledig!! Denna helgen ska jag faktiskt vara helt ledig också :-) iaf från mitt arbete sen finns det ju saker att göra här hemma.

Ska strax åka och hämta Felix hos sin farmor och sedan åka upp till J:s jobb där de har After work och hämta hem honom.

Y har varit hemma från skolan i två dagar nu med feber...är säkert den berömda svininfluensan eller någon annan vanlig influensa. Jag är inte speciellt orolig eller rättare sagt inte ett dugg orolig men det är jag väldigt sällan när de gäller sjukdomar. Min okunskap skyddar mig mot rädslan *s*

Myskväll blir det senare ikväll med man och de stora barnen. Nästa vecka kommer vårat vardagsrum vara färdigmålat :-). Bara öppna spisen, golvet och lite småpill kvar sen är det dags för inflyttning.

onsdag 11 november 2009

shopping shopping

Det blev endel shoppat igår men inga direkt onödiga saker. Var en trevlig dag på Ullared men ganska trött var jag när jag kom hem. 4920 kr slutatde notan på. hehe...tretusen hade jag väl kanske siktat in mig på men alla dessa trosor, strumpor, kalsonger och vantar så plockar det ju på rätt bra men samtidigt så är det ju sånt som alltid går åt.

Några julklappar blev det dock inte och jag tänker inte åka dit innan jul heller men däremot efter jul och nyår skulle jag kunna tänka mig en sväng.

Imorgon är det utvecklingssamtal för Felicia. Ska bli spännade att se hur det går för henne. Vi har ju iof fått en indikation på om de kommer nå målen som finns uppsatta och då ligger de flesta på ja, med god marginal så det ska nog gå bra.

Nu ska jag tvinga J att kolla på arge snickaren och sen ska jag gå lös på vardagsrummet med en sopsäck. Har bestämt att det tjejerna inte plockat undan på kvällen innan de lagt sig kommer de återfinna i en sopsäck i garaget !!! Hur svårt ska det vara att ta bort sina saker efter sig????

måndag 9 november 2009

Ledig imorgon


imorgon bär det iväg till ULLARED!!! En dag shoppingens tecken :-)




söndag 8 november 2009

fars dag?

Är det fars dag idag? isåfall får jag väl gratulera alla fäder till just det att de får vara fäder. Vi firar inte detta något nämnvärt i denna familjen. *s* jag brukar alltid vara en vecka för tidig annars eftersom alla butiker börjar skylta med det 100 år innan det är dags *s* men i år har inte butikerna gjort sitt jobb och jag har missat detta. *suck*

Tur de har börjat med julsakerna iaf annars hade jag nog missat att de är jul på intågande.

Nu ska jag gå ner och hjälpa J med vårt nya hyllsystem som han håller på att sätta upp i källarförrådet. Blir nog jättebra :-)

lördag 7 november 2009

Till er som storhandlar

...så måste jag tipsa om en mycket bra sida. www.inkopslistan.com perfekt!!!

jag har ju haft ett sånt program nu i några år men jag har ju bara mina recept och de är ju skittråkiga och lägga in nya recept är ju också skittråkigt så detta är min nya favoritsajt.

Jobba jobba jobba

En vecka full av jobb och tre barn och saknad efter mannen i familjen. Nu är han äntligen hemma igen och ordningen återställd. Imorgon är jag ledig!!!! ska bli mycket skönt men har jobbat ett par timmar idag. Så en hel helg ledig har det ju inte varit men vem vet...nästa helg kanske...ja då kanske kanske jag kan vara ledig.

Har hunnit med att storhandla idag iaf och skjutsa barn hit och dit. Y skulle med tåget till Eksjö i morse och jag den snälla mamma hade betalat biljetterna med mitt kontokort och nu skulle vi bara hämta ut dem....sena såklart....kommer vi ner till tågstationen...6 min tills tåget ska gå....hämta biljetterna....öh...ja just det ja...man behöver bokningsnr....äh...det ligger ju hemma i skrivaren. F*ck, F*ck,f*uck!!!!...kände jag då och såg mig själv raca med tåget till Nässjö. Ringer hem till J( som förövrigt precis hoppade in i duschen när vi åkte och F sover och ingen telefonsamtal väcker henne) så efter 700 signaler....4 min kvar...svarar J. Det ligger inget papper i skrivaren.....okej...tänk...det kanske aldrig skrevs ut...fyll på med papper....3 min kvar....Det skrivs ut nåt....knappa in....2 min kvar...biljetter skriv och dotter springer till tåget och blir den sista passageraren att kliva på innan det är dags för avfärd. *pust* Jag tycker faktiskt att SJ ska skaffa såna automater som sf har där man kan dra sitt kort man betalat med så slipper stackars mödrar bli småstressade.

Nu ska jag gå och rensa ut alla försmå kläder ur Felix garderob för på tisdag bär det iväg till Ullared. Det ska bli KUL!!!

söndag 1 november 2009

jobbat och vinkat hej då

Tänk att det redan hunnit bli söndag. Dagarna går så fort och helgerna ännu fortare. Jag har ju inte så väldigt mycket helg längre eftersom jag oftast jobbar söndagar och bli så även idag. Tänk vad det kan variera mellan olika ställen man var på. hade idag två visningar och ena var tomt hus och andra var FULLT hus.

J har åkt till Malmö idag och kommer hem först på fredag så bara jag och kidsen hemma i veckan. Jag och felix var med nere vid tåget och vinkade av honom innan. Trots att vi vart tillsammans rätt många år nu så har vi faktiskt aldrig varit ifrån varandra såhär många dagar och jag sover ganska dåligt när J inte är hemma så jag lär väl vara helt slut på fredag.

Nu ska jag ner och tvätta mina vardagsrumsväggar och städa och annat kul man kan göra en söndag. :-/